För dig som ska måla om

Det kanske inte ser särskilt svårt ut när man kollar på en professionell målare. Men att måla en vägg är svårare än vad du kan tro. Ska du sätta ny färg på dina väggar och känner en viss osäkerhet kring hur du ska göra kan du i följande text få några tips.

Olika färger
Till att börja med kan det vara bra att veta att det finns olika typer av färger, hör med med https://målarenstockholm.nu. Färgerna kan vara matta eller mer blanka. Sedan kan de även ha olika täckgrader. Det vanligaste är att du behöver måla två gånger för att väggarna ska täckas ordentligt. Men ibland kan du behöva måla flera gånger och det kan bero på att färgen har mindre täckgrad. Men du kan också behöva måla flera gånger om färgen under är stark eller har en viss textur.

Skaffa målarutrustning
När du ska måla om där hemma är det bra om du har målarutrustning. Du behöver till exempel ha en roller och gärna ett tråg så du kan fördela färgen lättare. Du kan köpa roller och tråg i ett kit. Sedan kan det också vara bra med en pensel, tejp och papper eller plast för att du ska kunna skydda dina golv från färgstänk. Slutligen kan det också vara bra med en stege så du kan nå även högst upp på väggen utan någon större ansträngning.

Börja måla
Avslutningsvis ska du måla. Börja med att hälla ut lite färg i tråget och använd rollen. Det är bättre om du börjar med mindre färg för att du ska få ett jämnt resultat. När rollern har fått färg kan du börja måla väggarna. Försök att fördela färgen så jämnt som möjligt och se till att lagret blir jämnt.

När du har målat rummets alla väggar med färg ska det torka. Det är olika hur lång tid det tar för färgen att torka, men minst en halv dag upp till en dag. Därefter ska du måla nästa lager.