Sänk kostnaden för din badrumsrenovering

Alla som har genomfört (eller planerar att genomföra) en badrumsrenovering är redan medvetna om vilka kostnader en sådan kan innebära. Att renovera badrummet med https://badrumsrenoveringstockholmslän.se är ändock väldigt vanligt och något som många hus- och lägenhetsägare väljer att göra för att förbättra livskvaliteten och höja värdet inför en eventuell försäljning. En badrumsrenovering kan således vara värd varenda krona, men det innebär inte att du måste pressa plånboken till det yttersta.

Vill du renovera ditt badrum och samtidigt spara in så mycket pengar som möjligt? Då har du kommit helt rätt. Vi har nämligen rannsakat experternas tips och plockat ut våra absoluta favoriter för hur du kan spara pengar på din badrumsrenovering. Du kan med fördel använda dig av alla tips för att få så mycket pengar över som möjligt, men du kan också välja ut de som lämpar sig bäst för just dig, din bostad och din renovering.

5 tips för en billigare badrumsrenovering
Att renovera badrummet behöver inte kosta skjortan. Vi har tipsen som gör att du kan spara in tusentals kronor på din renovering.

Använd ROT-avdraget – Att använda ROT-avdraget i samband med en badrumsrenovering tycker vi är en självklarhet. Med ROT-avdraget kan du nämligen dra av hela 30 % av den totala kostnaden för arbetet. Det är byggfirman som hjälper dig med hela ansökan och sköter kontakten med Skatteverket.

Välj begagnad inredning – Det finns mängder med olika annonssidor där badrumsinredning både säljes billigt eller bortskänkes helt och hållet. Titta gärna på vad andrahandsmarknaden har att erbjuda när du ska hitta kakel, klinkers, inredning, badkar och mycket mer.

Ta in offerter – Väljer du första bästa hantverkare du kommer över kommer du med största sannolikhet inte att spara några pengar. Se därför till att du tar in offerter från flera olika företag och att du sedan jämför priserna mot varandra. Detta är ett måste om du vill spara pengar och komma undan billigare.

Gör mycket själv – Ju mer du kan genomföra på egen hand, desto mer pengar kommer du också att spara in. De största kostnaderna för en badrumsrenovering ligger nämligen i anlitandet av hantverkare. Du kan t.ex. bygga inredningen själv, byta ut toalettstolen eller varför inte skruva upp nya lampor. Eftersom ett badrum är ett våtutrymme finns det dock några saker som du måste anlita för, t.ex. el och vvs.

Hyr verktyg – Visste du att det finns företag som erbjuder uthyrning av verktyg? Genom att hyra istället för att köpa kommer du att spara in väldigt många sedlar. Att köpa verktyg är dyrt och dessutom är det inte säkert att du kommer få användning för dem igen i framtiden. Varför slösa pengar på verktyg som bara kommer ligga och skräpa när du kan hyra just för badrumsrenoveringen istället.