Specialutrustade flyttbilarTransportera med flyttfirma

Det här gör en flyttfirma

När många hör ordet flyttfirma tänker de på transport i lastbil mellan två hem – det gamla och det nya. Men en flyttfirma erbjuder faktiskt en ganska lång rad tjänster. Här ska vi titta närmre på ett par av dem.

Planering och organisering av flytten
En flyttfirma har som huvuduppgift att underlätta och effektivisera flyttprocessen för sina kunder. Det första steget en flyttfirma tar är att hjälpa kunden

Bärhjälp inför flytt

med planering och organisering av flytten. Det innebär att de besöker kundens bostad för att inventera vilka möbler och objekt som ska flyttas, samt bedöma hur mycket arbete som krävs för att genomföra flytten på ett säkert och effektivt sätt. Flyttfirman kan även erbjuda rådgivning om hur kunden kan förbereda sig inför flytten, exempelvis genom att packa i god tid och märka kartonger med innehåll och destination.

Packning och skydd av dina tillhörigheter
En annan viktig tjänst som flyttfirmor erbjuder är packning och skydd av kundens tillhörigheter. Detta innebär att de förser kunden med allt material som behövs för att packa och skydda sina ägodelar, såsom kartonger, bubbelplast, tejp och skyddsfiltar.

Flyttfirmor är experter på att packa och skydda känsliga föremål som konstverk, porslin och elektronik. De vet exakt hur dessa föremål bör hanteras för att minimera risken för skador under transporten. Dessutom kan flyttfirman erbjuda tilläggstjänster som montering och nedmontering av möbler, vilket kan vara mycket praktiskt för kunder som inte har tid eller kunskap att göra detta själva.